"Säg det i toner..."

(English translation in due time...)

Förra helgen bjöd på en spektakulär musikalisk upplevelse.Inte att förvånas över eftersom det var Aurora Chamber Music stod bakom konserten, vilken kunde avnjutas på söndagseftermiddagen i Hagakyrkan i Göteborg. Trots vackert väder och högsemester var lokalen mer än halvfylld när Terje Tønnesen slog ann inledningen av sin fantastiska, ja hänförande, tolkning av Vivaldis De fyra årstiderna.

Meistro Terje Tønnesen för stråken.

Perfekt! Aurora är för närvarande mitt uppe i en musikfestival med 20 konserter med 70 artister involverade. Många är internationella storheter.Dessvärre är allt, utom söndagens enda konsert i Göteborg, förlagt till Trollhättan och Vänersborg. Kanske inte helt fel med tanke på den fantastiska musik som Aurora trollar fram ur sina hättar... Läs utförligare om det på deras egen hemsida: www.aurorachambermusic.org

* * *
Vi har också hunnit med att besöka den berömda halländska, oskiftade byn Äskhult.

G:a Äskhult låg stratiskt på en höjd över kringlandskapet.

Det var i mitten av 1800-talet som våra små svenska byar skingrades för vinden i samband med storskiftet.Små trånga åkermarker om varandra som tillhörde massa olika familjer omorganiserades till sammanhängande tegar av staten i form. Då flyttade även ägarna och byggde sina gårdar på den nydistribuerade marken. de gamla urgamla byarna avfolkades på så vis.

Den äldsta byggnaden anses vara från 15-1600-talet.

Exempel på detta finns lite varstans. Även i Uppland vill jag erinra mig.
Vid hemmets härd.

* * *
I växthuset växer det på. Två gurkor kommer att kunna skördas till helgen, men dessförinnan är det dags för allas vår fotoguru Scott Kelbys internationella fotovandring på lördag. Äger rum lite varstans i världen, givetvis även i Europa och t.o.m. i Sverige. Faktiskt även i Göteborg.


Nu ser det emellertid ut som om man kan påräkna rejält med regn och möjligen även åska här den dagen.En veritabel utmaning, i så fall...

Kommentarer