Kampen om väljarna

Kampen om väljarna inför riksdagsvalet i höst har börjat. Idag kom ledarna för Alliansens fyra partier till Göteborg, och med sig i släptåget hade de regn.
Skaran som mötte upp vid Kungsportsplatsen, nedanför Kopparmärrans rumpa, var inte stor; i själva verket mest en fjärt i jämförelse med med alla plebejer som trampade gator och torg förlidna första maj...
Även eldande tal hölls i den köldslagna aftonen.Stämningen var delvis uppsluppen. Delvis allvarlig.
Jan Björklund (fp) vet vad han tycker, och han tycker inte om dubbelmoral!
Hur kom detta på tapeten?
Han erinrade oss hur kommunistledaren Ohly för en tid sedan haltade omkring länge och väl efter en knäoperation. Alla vet vi ju att kommunisterna (under kammuflagebeteckningen "Vänstern") motsätter sig privata alternativ i vården. Detta hindrade inte deras ledare från att utnyttja just – den privata vården. Köerna är ju bevars kortare där. Och Sofiahemmet i Stockholm, som Ohly sökte sig till är privat. Ledande kommunistgarnityr i länder de regerat hade alltid det bästa för sig själva. Ohly är även där samma andas barn. Myglare. Dubbelmoralist! Allvarligt; Moooona kan ju alltid trösta honom med några Toblerone.
* * *
Dessvärre hade, trekvart före Alliansens möte, en man i femtioårsåldern hamnat under en spårvagn där på Kungsportsplatsen.Det tog räddningsarbetarna över en halvtimma att få loss offret. Beröm ska polisen ha för visad diskretion gentemot honom. När kroppen fördes över till båren skärmades detta av från den mycket talrika allmänheten som rörd övervakade det som gjordes.Mannen i fråga skadades "alvarligt" men från SU meddelades under kvällen att hans tillstånd är stabilt.

Kommentarer