TACK!, Scandinavian Photo!

I fredags var jag på FOTOMÄSSA i Göteborg – eller rättare sagt i Mölndal.
Eftersom de stora aktörerna på den fotografiska fronten bojkottar Göteborg och alltid lägger stora årliga fotomässan i 08-zonen (det vill säga i Stockholmsområdet), så har Scandinavian Photo i Mölndal under några år iscensatt en västsvensk partisanverksamhet och kallar till egen “fotomässa”.
Att få pröva och ta på grejorna är stort på en Fotomässa, hur liten den än är…
Det var trångt mellan hyllorna och marknadsståndet. Canon var bland dem som fanns på plats. Självklart likaså mästarna från Moderskeppet, Mattias och Anders. Tamron:s återförsäljare fanns representerade liksom även det lilla förlaget med fotoböcker som specialitet, Pagina. (Någon borde upplysa förlagschefen om att tryckta böcker blir läsvänligare om man i brödstyckena använder typsnitt med seriffer, något sedan gammalt välkänt inom pedagogiken.)
Pegina:s flitige förläggare
Det var mycket mingel och i fikaavdelningen bjöds på varmdryck kakor och bullar, som värden generöst bjöd på. Här kunde man träffa och samtala med andra forointresserade.
Ett av de stora dragplåstren vid dessa tillställningar är att både Canon och Nikon ser till att ha expertis på plats för att fritt rengöra din kamerasensor. Så besparar du dig en knapp tusenlapp… Man tackar och tar emot.
Här får jag min “gamla” Canon 40d, inte bara med ren och fin sensor, utan även uppgraderad! 
En modell ställs i ordning.
Inget är som förr!
Detta har brutalt blottlagts vid packandet inför förestående resa till “Amerikat”. Förr hade man en liten kamera – en analog kamera och några filmrullar, eller någon anspråkslös kompaktkamera – men numera…Kommentarer

  1. Tack Bertil, för detta inlägg! Mycket roligt att både läsa och titta på bilder om vår fotomässa och glada är vi att du hade det kul hos oss!
    Mvh / Elin, Scandinavian Photo

    SvaraRadera

Skicka en kommentar